Jak hledat studentské ubytování online

27. 7. 2024
Jak hledat studentské ubytování online

Najít správné bydlení jako zahraniční student může být výzvou. Rozhodně ale nezoufejte, nabídneme vám totiž i několik možností, jak si zajistit studentské ubytování i online.


Studentské ubytování na webových stránkách univerzity

Univerzity často poskytují informace o dostupných kolejích a dalších tipech pro studentské ubytování. Webové stránky univerzit jsou spolehlivým zdrojem informací a často obsahují seznam kolejí (přehled dostupných kolejí, jejich kapacity, vybavení a cenové rozpětí), ubytovací portály (aktuální nabídky a možnost přihlásit se online) a kontakty.

Procházení univerzitních webových stránek je dobrým výchozím bodem, protože zde najdete ověřené informace a možnosti, které jsou často cenově výhodné pro studenty. Toto by měla být vaše první varianta, kterou zvážit.


Specializované weby

Existuje několik specializovaných webových stránek, které se zaměřují na studentské ubytování a nabízejí širokou škálu možností. HousingAnywhere je platforma, která spojuje studenty s pronajímateli po celém světě. Nabízí ověřené inzeráty a možnost přímé komunikace s pronajímateli.

Stránka Uniplaces stránka nabízí široký výběr studentského ubytování ve velkých městech a univerzitních centrech. Všechny inzeráty jsou ověřeny, což minimalizuje riziko podvodů. Student.com je zase globální platforma, která poskytuje ubytování pro studenty v různých zemích. Nabízí podrobné informace o jednotlivých nabídkách a recenze od předchozích nájemníků.


Studentské ubytování na sociálních sítích

Sociální sítě mohou být skvělým zdrojem pro aktuální nabídky a doporučení od ostatních studentů. Existuje mnoho Facebook skupin zaměřených na studentské ubytování ve specifických městech nebo zemích. Tyto skupiny často obsahují aktuální nabídky a můžete kontaktovat přímo majitele nemovitosti.

Někteří pronajímatelé a realitní kanceláře inzerují také na Instagramu, což může být další způsob, jak najít ubytování, nebo i Reddit fóra jako r/students nebo specifické subreddity pro jednotlivá města mohou poskytovat užitečné informace a doporučení.

Při hledání ubytování online buďte obezřetní a vyhněte se podvodům. Důkladně si prověřujte všechny nabídky, komunikujte přímo s pronajímateli a nikdy neposílejte peníze předem bez ověření. S těmito tipy a správnými zdroji budete mít větší šanci najít ideální bydlení pro své studium v zahraničí.


Máte nějaké další dotazy o tom, jak sehnat studentské ubytování? Napište nám na webu Start-ed!

Napište nám

Milí přátelé vzdělávání, zejména toho zahraničního, pokud máte jakékoli otázky, nebo si s námi prostě chcete popovídat, určitě se nám ozvěte. Rádi o vás uslyšíme.


Jsme registrované centrum UCAS

    Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů.

    Jsme registrované centrum UCAS